تعمیر لوازم خانگی را به تعمیرکار متخصص بسپارید
می 24, 2023راهنمای انتخاب مکان مناسب نصب کولر گازی
ژوئن 11, 2023امروزه بر خلاف گذشته تامین گرمایش منزل به واسطه پکیج های گرمایشی بسیار راحت بوده و با استفاده از آن میتوان در فضایی کوچکتر، ظاهری شکیلتر، گرمایش منزل، ادارات و سایر سازه های مسکونی را تامین کرد.
اما در خصوص تعمیر و نگهداری پکیجها و بالا بردن عمر آن نکاتی وجود دارد که حتما باید رعایت شوند. در این مقاله قصد داریم تا به صورت مفصل و جامع در مورد نحوه نگهداری پکیجها و این نکته که چه زمانی پکیج نیاز به تعمیر و سرویس دارد صحبت کنیم. اگر شما هم قصد تهیه و استفاده از پکیج را دارید و یا در حال استفاده از آن هستید، حتما تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.
چرا پکیج نیاز به تعمیر و سرویس دارد؟
سیستم کارکرد پکیج به این صورت است که آب را داخل محفظهای گرم و تا حد جوش دمای آب را بالا میبرد و سپس از طریق لوله هایی این آب میبایست به نقاط مختلفی از جمله رادیاتورها و حوله خشککن هدایت شود. از آنجا که آب در اثر جوشیدن دچار رسوب و ته نشین شدن املاح داخل خود میشود، این رسوبات به دیواره داخلی محفظه، لوله ها و سایر بخش های در تماس با آب، میچسبند و به مرور موجب اختلال در کار پکیج، گرفتگی و کاهش بازدهی میشود. اگر رسوبزدایی به موقع انجام نشود، نهایتا باعث پایین آمدن عمر پکیج میشود.
به همین خاطر بسیار مهم و ضروری است که در دوره های مختلف، پکیج سرویس شود. عدم سرویس به موقع در بازههای زمانی مناسب ممکن است به قطعات پکیج آسیب وارد کند و شما مجبور به هزینه و تعمیر آن خواهید بود که البته این کار عمر مفید پکیج را نیز کاهش خواهد داد.
کنترل کردن و بررسی اعضای مختلف پکیج شامل مواردی مانند وجود نشتی در لولههای پکیج، وجود رسوب در قسمت مسیر ورودی آب به پکیج، وجود رسوب در مبدل پکیج، رسوب در اتصالات مختلف پکیج و شیلنگها و فیلترها و دستگاه سختیگیر و همچنین بررسی شیر اطمینان پکیج میشود. اهمیت سرویس کردن پکیج بسیار زیاد بوده و در صورت عدم توجه به آن، همانطور که اشاره شد مجبور به تعمیر، هزینه و صرف زمان زیاد توسط تعمیرکاران خواهید شد.
مزایای سرویس کردن پکیج
قطعا دلایل بسیاری برای اهمیت و مزایای سرویس کردن پکیج وجود دارد که ضرورت انجام این کار را میرساند. یکی از مزایای سرویس کردن پکیج بالا بردن راندمان و عملکرد پکیج در حین گرمایش محیط و منزل است که به مرور زمان به دلیل رسوبات، بازدهی این عملکرد افت پیدا خواهد کرد. در نتیجه با افزایش مصرف سوخت گاز در عین حال کاهش و افت گرما را شاهد خواهید بود.
از دیگر مزایای سرویس کردن پکیج میتوان به بالا بردن عمر پکیج و قطعات داخلی آن اشاره کرد. زمانی که پکیج بتواند به خوبی و بدون درگیری با رسوبات و … وظیفه خود را به درستی انجام دهد، همچنان تا سالیان سال میتوان از پکیج استفاده بهینه کرد. اما در اثر بی توجهی و کوتاهی کردن در سرویس پکیج، ممکن است در کوتاه ترین زمان پکیج دچار خرابی شود و این یعنی صرف هزینه بالا و سپردن پکیج به یک تعمیر کار.
با توجه به مزایای سرویس کردن پکیج که در این بخش به آن اشاره کردیم، میتوان نتیجه گرفت که سرویس کردن پکیج در بازه های زمانی مناسب و قطعا هر سال قبل از شروع فصل سرما و روشن کردن رادیاتورها، می تواند علاوه بر بازدهی کارایی پکیج، از صرف هزینههای بعدی جهت تعمیر پکیج جلوگیری کند.
بهترین زمان برای سرویس پکیج چه زمانی است؟
علائم مختلفی وجود دارد که بهتر است با مشاهده هر یک از این علائم که در ادامه به ان اشاره خواهیم کرد، اقدام به سرویس پکیج نمائید.
مواردی که با مشاهده هر یک از آن ها میبایست نسبت به سرویس پکیج اقدام کرد:
- اگر احساس میکنید که رادیاتورها گرم نمیشوند و دمای منزل رو به کاهش است
- اگر آب مصرفی داغ نیست و مانند سابق به اندازه مورد نظر گرم نمیشود
- فشار آب مصرفی برای خروجی آب گرم کاهش یافته باشد
- پکیج موقع روشن شدن، صداهای عجیبی ایجاد میکند
جدا از موارد بالا که علائمی برای اقدام سریع سرویس پکیج میباشند دو حالت متداول دیگر نیز برای سرویس پکیج وجود دارد.
اگر پکیج خود را به تازگی خریداری و نصب کردهاید تا دو سال ابتدایی، بهتر است هر 6 ماه حداقل یک بار پکیج خود را سرویس کنید. سرویس پکیج در هنگام تغییر فصل از فصول سرد به گرم و بالعکس که مقدار کارکرد پکیج تغییر میکند الزامی است.
اگر پکیج شما بیش از دو سال است که دارد کار می کند، هر یک سال قبل از شروع فصل سرما بهتر است که سرویس شود.
البته که این بازه زمانی پیشنهادی حداقلترین زمان سرویس پکیج است و شما میتوانید حتی هر 3 ماه یک بار پکیج خود را سرویس کنید. این کار قطعا عمر و بازدهی پکیج شما را بالا خواهد برد و تا زمانی که پکیج از لحاظ سرویس مطمئن باشد در بهترین حالت خود عمل خواهد کرد.
علاوه بر این در کنار سرویس های دوره ای که توضیح داده شد، سرویس سالیانه پکیج دیواری نیز وجود دارد. در این سرویسها، منبع انبساط دستگاه و پمپ شست و شو و مبدل های اولیه و ثانویه مورد بررسی و بازبینی قرار گیرند. این قطعات احتمال دارد به علت وجود سختی آب، دچار رسوب شده و نیاز به برطرف نمودن این رسوب ها باشد.
وجود رسوب در این قطعات ممکن است سبب نوسان دمای آب و سرد و گرم شدن آن شود که برای رفع این مشکل نیاز به شست و شوی مبدل و دیسکلره کردن آن باشد. علاوه بر این شلنگ های مختلف و پمپ پکیج نیز بایستی مورد بررسی قرار گیرد و کاملا تمیز و رسوبزدایی شوند. علاوه بر شست و شوی پکیج، رادیاتورها نیز باید شست و شو و رسوب گیری شوند که این کار نیز در هنگام سرویس سالیانه پکیج دیواری صورت می گیرد. علاوه بر رسوب زدایی، کنترل عملکرد پکیج و کنترل فشار آب و مقدار آزادسازی محور پمپ نیز از جمله مواردی است که در هنگام سرویس پکیج انجام می شود.
با توجه به توضیحاتی که تا اینجا داده شد، بهترین زمان سرویس پکیج فصل پاییز و قبل از شروع فصل سرما است. چرا که در این موقع پکیج قرار است تغییر حالت بدهد و برای گرم کردن رادیاتورها نیز عملکرد خود را بالا ببرد. با سرویس کردن پکیج در فصل پاییز می توان با خیالی راحت از کارکرد و بازدهی خوب پکیج در فصل زمستان نیز اطمینان خاطر حاصل کرد و بدون خرابی و افت بازدهی پکیج شما کل زمستان عملکرد خوبی از خود نشان دهد.
هنگام سرویس پکیج چه مواردی اهمیت دارد؟
سرویس پکیج که توسط تعمیر کاران و تکنسین ها صورت می گیرد شامل موارد و قطعات مختلفی از پکیج می شود که در ادامه هر بخش را به صورت جدا معرفی خواهیم کرد.
رسوب زدایی پکیج
قطعا تا اینجای این مقاله به این نکته پی برده اید که یکی از مهمترین و اصلیترین بخش سرویس یک پکیج، رسوب زدایی آن است. طبیعی است که آب دارای املاح مختلفی از جمله کلسیم و منزیم باشد و در اثر حرارت دادن آب، این املاح و یون ها از آب جدا و ته نشین و به دیوار اطراف خود می چسبند. در اثر این رسوب قطعات مختلف پکیج که در ارتباط با آب هستند دچار گرفتگی و رسوب می شوند. این گرفتگی موجب افت فشار آب و اختلال در کارکرد پکیج می شود که حتما باید به موقع و در بازه های زمانی مناسب و یا مشاهده کردن افت بازدهی پکیج باید نسبت به رسوب زدایی و گرفتگی آن اقدام کرد.
سرویس نکردن پکیج در زمانی که این رسوبات به بیش از حد معمول رسیده باشد، ممکن است خسارات زیادی را به شما و پکیج وارد کند.
برای سرویس پکیج جهت رسوب زدایی ممکن است نیاز به اسید و مواد شیمیایی مختلفی باشد که این کار حتما بایستی توسط افراد با تجربه و تکنسین حرفه ای انجام شود.
کنترل نمودن فشار آب
در هنگام نصب پکیج، لازم است که حتما فشار آب توسط نصاب کنترل و تنظیم شود. فشار آب در صورتی که تنظیم نباشد ممکن است که به پکیج و سیستم آن آسیب وارد کند. به همین خاطر در هر سرویس دوره ای لازم است که سرویس کار پکیج حتما تنظیم بودن فشار آب را نیز کنترل کند و در صورت تنظیم نبودن مجددا فشار آب ورودی به داخل پکیج را تنظیم کند.
بررسی عملکرد مدار گرمایشی
عملکرد مدار گرمایشی پکیج نیز از بخش های مهم در بالا بردن بازدهی پکیج است که باید در هر دوره سرویس کردن پکیج مورد بررسی قرار گیرد. علاوه بر آن محور پمپ سیرکولاسیون نیز باید کنترل شده و در صورتی که این پمپ دچار گرفتگی و رسوب شده باشد، باید نسبت به گرفتگی و رسوب زدایی آن نیز اقدام کرد. در صورت وجود مشکل در این پمپ، پمپاژ آب به خوبی عمل نخواهد کرد و آب به محل مورد نظر نمی رسد و یا با فشار بسیار کمی مواجه می گردد.
بررسی و هواگیری پکیج و رادیاتور
یکی دیگر از موارد مهم و ضروری در هنگام سرویس کاری پکیج، هواگیری پکیج و رادیاتور است. وجود هوا در مدار گرمایشی چه در پکیج و چه در لوله ها و رادیاتور، باعث میشود که عملکرد پکیج افت پیدا کند. چرا که عملکرد درست پکیج وابسته به آب گرم در گردش است و وجود هوا یعنی کاهش مقدار آب در گردش.
علاوه بر موارد گفته شده، وجود هوا موجب ایجاد سر و صدا در پکیج و رادیاتورها خواهد شد که قطعا این مورد موجب اذیت و آزار ساکنین میشود.
بررسی فن و دودکش پکیج
گاز مصرفی برای گرم کردن آب، از طریق دودکش و فن پکیج به بیرون از ساختمان هدایت میشود که اختلال و عدم عملکرد درست آن میتواند خطرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. بررسی دودکش و اطمینان حاصل کردن از عدم مسدودی دودکش یکی از موارد مهم در هر دوره سرویس است. گرفتگی دود کش میتواند موجب مسدودی خروجی گاز CO2 شود که در نهایت میتواند موجب خفگی ساکنین شود. برای جلوگیری از چنین پیش آمدی حتی خارج از دوره سرویس پکیج، سعی کنید که خودتان این مورد را همیشه بررسی کنید.
کلام آخر و نتیجه گیری
فراموش نکنیم که برای بالا بردن بازدهی و عملکرد پکیج نیاز به سرویس های دوره ای است که بهترین زمان برای سرویس آن، فصل پاییز و آغاز فصل سرما است.
برای سرویس پکیج سعی کنید حتما از تکنسین حرفه ای و کاربلد کمک بگیرید.
عدم سرویس پکیج و بی توجهی به آن، علاوه بر اینکه بازدهی و گرمایش افت پیدا خواهد کرد، موجب اختلال در عملکرد و کاهش عمر مفید پکیج خواهد شد. همچنین سرویس نکردن و یا به تاخیر انداختن آن باعث خرابی و نهایت صرف زمان و هزینه برای تعمیر پکیج میشود.
در هر دوره فراموش نکنیم که موارد زیر را مورد بررسی و سرویس قرار دهیم:
- بررسی مبدل اصلی
- کنترل منبع انبساط
- نظافت پمپ و هواگیری خودکار
- اطمینان و بررسی تمیز بودن فیلتر
- عدم رسوب در مبدل و رسوب گیری آن
- بررسی شیر و کنترل عدم نشتی شیر در پکیج
- کنترل و بررسی مبدل ثانویه در دستگاه های دو مبدله
- کنترل و بررسی فیلتر آب گرم و گرفته نبودن سوراخ ها
- اطمینان از عدم وجود دود در بخش شعله و اطمینان از فاصله کافی آن
- بررسی و کنترل فن و پره ها و نظافت آن ها در صورت کثیف شدن
و نکته پایانی اینکه شما میتوانید با صرف زمان و هزینه بسیار پایین در هر دوره پکیج خود را سرویس کنید و این بسیار به صرفه تر و هوشمندانه تر از این خواهد بود که در فصل سرما دچار خرابی پکیج و هزینه های گزاف تعمیر و دردسرهای آن شوید.
امیدواریم که این مطلب که در خصوص بهترین زمان سرویس و تعمیر پکیج برای شما آماده کردیم برای شما مفید بوده باشد.