آشنایی با ماشین ظرفشویی و نحوه استفاده از آن
جولای 21, 2023از جعبه تا آشپزخانه: چگونه ماشین ظرفشویی را نصب کنیم؟
جولای 23, 2023با توجه به استفاده روزافزون از کولر گازی در ادارات و ساختمان های مسکونی تقاضا برای نصب این وسیله روز به روز بیشتر می شود. کولرهای گازی (اسپیلت) یکی از شناخته شده ترین و رایج ترین سیستم های خنک کننده به حساب می آیند که انواع مختلفی از آن مانند پنجره ای، اسپیلت، پرتابل، ایستاده و… در بازار موجود است. به دلیل مزایا و ویژگی هایی که در کولر گازهای اسپیلت دیده میشود به سرعت جای خود را در اکثر منازل و ادارات پیدا کردند.
کولر گازی اسپلیت از دو قسمت مهم تشکیل شده است. پنل بیرونی در بیرون از ساختمان و پنل داخلی در داخل ساختمان نصب میشود. برای اتصال این دو بخش به هم از کابل اتصال کولر و لوله های مسی کمک میگیرند. وجود این اتصالات در بیشتر مواقع باعث ایجاد مشکلاتی از جمله زشت شدن نمای ساختمان و یا اشغال کردن فضای بیش از حد فضا میشود.
از طرفی هم به هیچ وجه نمیتوان لوله ای که پنل داخلی و خارجی کولر گازی را به هم وصل میکند را حذف کرد. از این رو کارشناسان و متخصصان در این زمینه سعی کردند این مشکل را با ارائه بهترین پیشنهاد حل کنند. پس تصمیم گرفتند لوله ها را از داخل دیوار عبور دهند تا علاوه بر آسیب نرساندن به این قسمت ها، زیبایی داخل ساختمان هم حفظ شود.
امروزه با توجه به کمبود فضایی که در آپارتمان های کوچک میتوان مشاهده کرد در استفاده از فضای داخل ساختمان هم صرفه جویی می شود. این روند کاری در زمان نصب کولر گازی به عنوان قانون در شهرداری هم ثبت شده و فردی که بخواهد پایان کار ساختمان برایش صادر شود باید همه این موارد را رعایت کند.
لوله مسی کولر گازی
لوله کشی توکار کولر گازی که به لوله مسی کولر گازی نیز معروف است باعث ایجاد ارتباط بین پنل های داخلی و خارجی می شود و در عین حال نیاز به رعایت عوامل فنی بسیار بالا و حساسی دارد. قرار گرفتن در معرض رطوبت و گرد و غبار میتواند باعث ایجاد مشکلاتی در سیستم کولر گازی شود.
بنابراین پیگیری کار به صورت کاملا اصولی حائز اهمیت است، یعنی در صورت بروز وقفه یا کم کاری در نصب لوله توکار کولر، عیب یابی به خوبی انجام نمیشود. زیرا بعد از نصب کولر در صورت بروز مشکل باید دوباره قسمت های داخلی آن را برداریم تا بفهمیم مشکل از کدام قسمت است. بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق و از بین بردن هزینه های بالا، نصب و راه اندازی لوله مسی کولر گازی به صورت کاملا اصولی و منطقی توسط متخصصین این حرفه میباشد.
مشکلاتی که بعد از لوله کشی توکار کولر گازی به وجود می آید
لوله هایی که قسمت های داخلی را به پنل بیرونی متصل می کنند به دلایل فنی حساسیت بیشتری دارند. وجود ذرات رطوبت و گرد و غبار در داخل لوله ها در هنگام نصب باعث می شود که کل سیستم با مشکل مواجه شود و پس از آن تا مدتی هزینه های سنگینی از جمله تعویض کمپرسور برای مشتری داشته باشد.
بنابراین این کار باید طبق استانداردهای روز انجام گیرد و در صورتی که فردی که این کار را انجام می دهد متوجه نقص در نصب کولر گازی شد باید به فکر رفع مشکل آن قبل از استفاده باشد. البته این کاملا منطقی است که تا زمانی که کولر استفاده نشود، مشکل را نمیتوان تشخیص داد، اما بهتر است نصاب تمام مراحل را به درستی انجام دهد تا از حوادث پرهزینه در آینده جلوگیری کند.
در ادامه به مشکلاتی که پس از نصب لوله مسی کولر گازی در ساختمان به وجود می آید اشاره می کنیم:
۱. شکستگی لوله های مسی بیرون آمده از دیوار
تمام لوله مسی نباید در زمان نصب داخل دیوار باشد. برای نصب یونیت داخلی، لوله باید 30 تا 60 سانتی متر از دیوار و 100 تا 150 سانتی متر از محل یونیت خارجی فاصله بگیرد. به دلیل بی احتیاطی و عدم اطلاع سایر افرادی که در ساختمان کار می کنند ممکن است به این لوله ها آسیب برسد.
۲. قرارنگرفتن لوله های آب در محل مناسب
زمانی که لوله مسی توسط گروه مربوطه نصب می شود، لوله تخلیه رطوبت میتواند توسط همین گروه و یا توسط لوله کش ساختمان اجرا شود. در برخی موارد هماهنگی بین دو گروه لوله کش آب و لوله کش کولر وجود ندارد و به این ترتیب ورودی لوله تخلیه در محل مورد نیاز و لوله تخلیه در هنگام نصب یونیت داخلی به درستی انجام نمی شود. در نتیجه موقع راه اندازی یونیت داخلی، لوله درین از زیر محل نصب خارج شده و منظره بدی را به ساختمان می دهد.
۳. آبریزی از محل لوله به علت گرفتگی لوله ها
انتهای ورودی و خروجی لوله خنک کننده آب باید بسته باشد تا از ورود زباله، گرد و غبار و سایر اجسام به داخل لوله جلوگیری شود. متاسفانه در برخی موارد تمامی قوانین رعایت نمی شود و در حین نصب یونیت داخلی کانال های آب مسدود شده و رطوبت به زیر دستگاه جاری می شود و رنگ دیوارها و کاغذ دیواری ها را تغییر می دهد.
۴. سرقت لولههای برآمده از دیوار در ساختمانها
در برخی از ساختمانها طی فرآیند ساخت و ساز، متاسفانه به دلیل بیدقتی هنگام لولهکشی، لولههای مسی برآمده از دیوار به سرقت میرود.
برای مواجهه با این مشکل، توصیه میشود که پانل پارتیشن هایی به نام “پانل باکس” یا “داکت” را به سرعت و به راحتی بر روی دیوارهای داخلی نصب کنید. استفاده از این پانلها مزایای زیر را به همراه دارد:
-
قبل از نصب یونیتهای داخلی، از آسیب به لولههای مسی AC و احتمال آسیب یا ترک خوردگی آنها جلوگیری میکند. این پانلها تا زمان نصب یونیت AC، سلامت و امنیت لولهها را تضمین میکند.
-
در مواقعی که رطوبت هوا باعث تشکیل آب میشود، این آب به سادگی در لولههای زهکشی جمع میشود و به بیرون هدایت میگردد.
نکات اصلی جهت پیشگیری از دوبارهکاری در لولهکشی توکار
در فرآیند لولهکشی توکار، برخی موارد باید به دقت مورد توجه قرار گیرند تا مشکلات آتی جلوگیری شود:
۱. اطمینان از خشکی لولهها: وجود آب درون لوله میتواند به کمپرسور تهویه مضر باشد، باعث افزایش فشار و دبی مصرفی شده و حتی خوردگی فلزات را نیز افزایش دهد.
۲. تمیز بودن لولهها: گرد و غبار درون لوله میتواند باعث مسدودی سیستم گردد.
۳. حفظ سلامت لوله: هنگام نصب پانلها، مراقب باشید لولهها کاملاً درون دیوار فرو نروند. مقدار مناسب از لوله باید بیرون از دیوار باقی بماند.
۴. استفاده از عایق: برای محافظت از لولهها در برابر آسیبها و گرد و غبار، از مواد عایقبندی استفاده کنید.
نکات کلیدی نصب لولهکشی کولر گازی
– لولههایی که خم یا زانویی دارند، حساستر هستند؛ از آسیبهای احتمالی به آنها محافظت کنید.
– لباس یا وسایل را بر روی کولر و کانالهای تهویه آویزان نکنید.
– ورودی و خروجی لولهها را ببندید تا جلوی نفوذ گرد و غبار و رطوبت را بگیرید.
– قسمتهای برآمده از دیوار را با دقت و ظرافت مهار کنید تا نمای ساختمان آسیب نبیند.
– وزن لولهها و کابلها باید با استفاده از بستهای مستحکم مهار شود.
– مصالح ساختمانی روی لولههای کولر گازی نباید قرار گیرد.
– مراعات دستورالعملها و اقدامات ایمنی ضروری است تا آسیبها و مشکلاتی را جلوگیری و آسایش ساکنین را تضمین کند.
معایب لوله کشی روکار کولر گازی
لوله های کندانسور کولر گازی را می توان به صورت سطحی و روکار هم انجام داد. اما این روش معایبی نیز دارد که مصرف کننده را به استفاده از سیستم اتصال آب وادار می کند. معایب لوله کشی روکار عبارتند از:
* نصب لوله های ضخیم برای اتصال کولر گازی به بیرون و داخل باعث عدم جذابیت خانه می شود. گاهی اوقات لوله کشی در اتاق نشیمن است که تصویر بدی در فضا ایجاد می کند.
* گاهی آب از کولر گازی نشت می کند. نشت آب می تواند به رنگ یا کاغذ دیواری اتاق آسیب برساند.
* این لوله ها بسیار آسیب پذیر هستند. بنابراین بهتر است در زمان نصب بیشتر موارد ایمنی را رعایت کنید.
نکات مهم در زمان لوله کشی توکار کولر گازی
برای لوله کشی کولر گازی رعایت نکات مهم الزامی است تا در زمان استفاده از آنها باعث بهبود عملکرد سیستم شده و از کار مجدد و هزینه اضافه جلوگیری شود. در زیر به بررسی این نکات می پردازیم:
۱. ضخامت لوله مسی کولر گازی اسپلیت
داشتن ضخامت مناسب و استاندارد برای لوله مسی امری بسیار مهم است. لوله های مسی نازک ممکن است به مرور زمان بر اثر حتی یک ضربه کوچک پاره شده یا در اثر تغییر آب و هوا ترک بخورند. گاهی به خاطر نازک بودن لوله مسی کولر گازی در قسمت پرچ آن هم شاهد پارگی میشویم.
۲. تمیز نگه داشتن لوله مسی
آلودگی در داخل لوله باعث کاهش عمر مفید آن خواهد شد. برای جلوگیری از آلودگی و گرد و غبار متخصصین توصیه می کنند حتما ابتدا و انتهای لوله ها را بپوشانید.
۳. طول لوله استاندارد کولر گازی اسپلیت
طبق استاندارد حداقل طول لوله برای کولر گازی اسپلیت 5 متر بهتر است. حداکثر مساحت سطح لوله به ظرفیت تهویه مطبوع و نحوه قرارگیری لوله به صورت افقی یا عمودی بستگی دارد.
در خط لوله افقی، طول لوله ممکن است از اندازه استاندارد بیشتر شود. طول بیش از حد باعث کاهش ظرفیت کولر و کاهش سطح روغن در کمپرسور می شود که در نهایت به کمپرسور آسیب می رساند.
۴. خم کاری لوله مسی کولر گازی
برای زانویی لوله مسی کولر گازی از خمکن پنوماتیک استفاده می شود تا خطر شکستگی لوله به حداقل برسد. شکستگی لوله مسی می تواند کمپرسور کولر گازی را بسوزاند.
۵. عایق کاری لوله مسی کولر گازی
در کولر گازی لوله های مسی برای جلوگیری از اتلاف برق و خنک نگه داشتن دستگاه آن را عایق بندی می کنند و بین عایق ها از چسب مخصوصی استفاده می شود.
۶. جوش کاری لوله مسی
دو لوله مسی هم اندازه توسط کوپلینگ ها و منبسط کننده های به هم متصل می شوند. نکته مهمی که در لحیم کاری لوله های مسی باید به آن توجه کرد این است که لوله ها نشتی نداشته باشد. علاوه بر این، در لوله کشی یکپارچه ترجیح داده می شود از لحیم نقره با کیفیت بالا استفاده شود.